Openingstijden vandaag 10:00 - 19:00 Koop tickets Menu

Zomerrondleiding: Kamerplanten in het wild

10 juli

In een tuincentrum lijkt het vanzelfsprekend dat we kunnen kopen wat we ons maar wensen: monstera,  verschillende soorten cactussen, sansevieria en ga zo maar door!
We staan er niet vaak bij stil dat deze planten niet altijd in Nederland te koop zijn geweest. Vroeger had men veel minder keuze in planten voor de tuin of in huis. In deze zomerrondleiding staan we stil bij enkele planten om hun herkomst te schetsen en bespreken we de manier waarop de deze planten in Nederland of West Europa terecht zijn gekomen.

Verder leren we over de natuurlijke omgeving van de kamerplant; hoe groeit deze in het wild? Dit leidt tot een beter inzicht in hun verzorging bij jou thuis of in de tuin.

aanmelden en online tickets

De zomerrondleiding begint om 19:30 uur, deelname kost €4,50 exclusief entree.

Aanmelden?  Koop uw ticket voor de rondleiding online.

 

LET OP: Deze activiteit is exclusief entree tot de Hortus. Om de Hortus te bezoeken is het verplicht vooraf een entreebewijs te reserveren. Klik ‘verder winkelen’  in de winkelwagen of klik hier en ga direct naar de ticketpagina.

Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.