Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Workshop: zelf paddenstoelen kweken – afgelast

29 december

Dit evenement is afgelopen.

Wist je dat de prut die in het koffiefilter achterblijft, nadat je je kopje hebt gezet, nog vol waardevolle voedingsstoffen zit? Tijdens deze workshop van de Fungi Factory laten we je zien hoe je paddenstoelen kweekt op een zelfgemaakte voedingsbodem van koffieprut!

Je leert hoe schimmels werken. En na afloop neem je een zak mee naar huis, waar over een paar weken jouw eigen oesterzwammen uitkomen.

Over Fungi Factory:
In de natuur bestaat geen afval. De natuur werkt in kringlopen en er wordt nooit iets weggegooid. Fungi Factory vindt dat we hier veel van kunnen leren en schimmels helpen ons hierbij. Daarom geven zij gebruikte koffie opnieuw waarde door er oesterzwammen op te laten groeien.

meer informatie en tickets

De workshop ‘zelf paddenstoelen kweken’ vindt plaats op 29 december en begint om 15:00 uur, deelname kost €25,- inclusief entree tot de Hortus.

 

Aanmelden?  Koop uw tickets online. (uitverkocht)
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze workshop wordt gegeven voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze rondleiding heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.