Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Uitgesteld – Workshop slimme planten & Biomimicry

28 maart

Dit evenement is afgelopen.

Wegens de aangescherpte maatregelen rond het Coronavirus kan de activiteit Workshop slimme planten & Biomimicry op 28 maart helaas niet plaatsvinden. Deze activiteit is uitgesteld tot een nader te bepalen datum,  wij nemen persoonlijk contact met alle deelnemers op.

Wie de natuur bestudeert, ontdekt dat planten en dieren beschikken over bijzondere snufjes, vormen en technieken om te leven en te overleven. In de vorm van evolutie heeft de natuur heel veel oplossingen weten te vinden voor de moeilijkste uitdagingen. Oplossingen die ook voor ons mensen heel handig kunnen zijn.

In deze workshop bekijk je de natuur zelf door een microscoop en gaan we op zoek naar toepassingen voor onze menselijke problemen.

 

aanmelden en online tickets

Voor veel nieuwe ontwikkelingen halen we onze inspiratie uit de natuur, of het nu de vorm van een hogesnelheidstrein is, gebaseerd op de snavel van de IJsvogel of het zwempak geïnspireerd op de huid van een haai. Deze ideeën ontstaan niet zomaar, er gaat veel onderzoek en experimenteren aan vooraf.

 

Biomimicry is de wetenschap die de natuur bestudeert en als inspiratie gebruikt om menselijke problemen op te lossen, op een manier die niet alleen effectief is, maar ook efficiënt en milieuvriendelijk.

 

Doe mee aan deze workshop en word zelf een ‘beginnend onderzoeker‘.  We leren over de theorie van biomimicry aan de hand van inspirerende voorbeelden. Vervolgens gaan we zelf onderzoek doen aan een aantal planten; wat kunnen we ervan leren en welke nieuwe toepassingen kunnen we bedenken met deze slimme planten? Onderdeel van de workshop is een rondleiding door de tuin, waar onze rondleiders vertellen over de andere interessante voorbeelden uit het plantenrijk.

 

De workshop duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Deelname bedraagt €27,50 inclusief gratis entree tot de Hortus.

 

Aanmelden? Deze workshop wordt uitgesteld tot een later moment.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.