Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Workshop: Kleuren met schimmels – afgelast

5 januari

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we er versteld van staan! Ontwerper en onderzoeker Liene Kazaka werkt aan projecten rond duurzaamheid en doet materiaalonderzoek, vooral naar levende systemen. In haar laatste project Myco Colour ontdekte ze levende schimmels om materialen te kleuren: een nieuwe en duurzame verfmethode.

 

En dat is hoog nodig!  Verfstoffen die gebruikt worden in de textielindustrie zijn vaak schadelijk voor de natuur en bevatten soms ook zware metalen. Maar wat als er een manier is om kleurstof te krijgen door samen te werken met de natuur in plaats van haar te vernietigen?

 

Tijdens deze workshop op 5 januari vertelt Liene Kazaka over het Myco Colour project en de belangrijke rol van een blauwe paddenstoel. We zullen bespreken wat we wel en (nog) niet weten over paddenstoelen en de basisprincipes van het werken met paddenstoelen. Deelnemers krijgen de kans om een aantal ‘lab hacks’ voor thuis te leren door hun eigen micro-universum te maken in een Petrischaaltje. Neem jouw micro-universum mee naar huis en je zal versteld staan van de groei van paddenstoelenmycelium en andere aanwezige micro-organismen.

meer informatie en tickets

De workshop ‘Kleuren met Schimmels’ vindt plaats op 5 januari 2022 en begint om 15:00 uur, deelname kost €25,- inclusief entree tot de Hortus.
Deze workshop wordt gegeven in het Engels.

 

Aanmelden?  Koop uw tickets online. Op dit moment is deze workshop uitverkocht.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze workshop wordt gegeven voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze rondleiding heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.