Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

vrije academie: Lezing Food for thought

25 april

Dit evenement is afgelopen.

Van vezels tot vanille
In culturen waar mensen bovengemiddeld lang leven, spelen een gezonde leefstijl met voldoende beweging en plantaardig voedsel een belangrijke rol. En toch wordt een product vaak gekozen om de smaak en niet om de voedingswaarde of het gezondheidseffect. Wat weten we eigenlijk van ons plantaardig voedsel en de herkomst van natuurlijke ingrediënten? En wat doen ze met onze gezondheid en zintuigen? Wat zijn de processen van oogst tot eindproduct van plantaardige voedsel? En hoe zal ons voedsel er in de toekomst uit zien? U hoort het tijdens de lezing door Evelien Rozema in Hortus Amsterdam.

Aanmelden en online tickets

Tijdens de lezing komt bijvoorbeeld de oorsprong van vanille aan bod. Vanille is zo’n natuurlijke smaak dat als ingrediënt zeer populair is. Wist u dat vanille oorspronkelijk komt van de gefermenteerde peulen van de vanille-orchidee? Het overgrote deel van de vanille komt echter niet van de vanille-orchidee, maar wordt in het laboratorium gemaakt met behulp van micro-organismen.

Over de docent
Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Ze specialiseerde zich in de chemie en werking van stoffen in planten op onze gezondheid. In 2012 promoveerde ze aan de Universiteit van Wenen.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Academie. Het programma duurt van 10:30 tot 11:30 uur. Tickets voor deze lezing kosten €17,50 (exclusief entree tot de tuin) en zijn te bestellen via de Vrije Academie.