Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Vriendendag: Lezing en excursie Kaapse collectie (voertaal Engels)

13 mei

Dit evenement is afgelopen.

Op deze Vriendenmiddag belichten onze twee Zuid-Afrikaanse collega’s de Kaapse collectie van de Hortus. Collectiebeheerder Martin Smit en medewerker Tuin en Collectie Peter Jansen geven een lezing met rondleiding door de tuin en de Overtuin, het kweekhuis van de Hortus Botanicus Amsterdam.

Deze activiteit is alleen voor Vrienden van de Hortus. Het programma is van 14:30 tot 17:00 uur.

Let op: de voertaal van deze middag is Engels.

 

De Amsterdamse Hortus en Zuid-Afrika hebben een lange geschiedenis, al eind 17e eeuw brachten VOC schepen bijzondere plantensoorten mee vanuit Kaapstad. Sommige daarvan zijn vereeuwigd op de aquarellen van de Moninckx-atlas en zijn tevens levend te bewonderen op verschillende plekken in de tuin. Eeuwenoude cycadeeën in de palmenkas, aloë’s en andere succulenten van de Karoo in de woestijnkas, maar ook bolgewassen uit het Renosterveld en heidesoorten, of protea’s en pelargoniums uit het Fynbos. Het Fynbos is een van de rijkste floragebieden ter wereld, met natuurgebieden als erfgoed opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Na de lezing en excursie is er gelegenheid tot een drankje en een Rooibosthee-proeverij.

 

Aanmelden

Schrijf u in via het inschrijfformulier

Voor vragen communicatie@dehortus.nl

Vergeet niet om een geldige Vriendenkaart mee te brengen voor entree. Deelname is alleen voor Vrienden van de Hortus. Let op Vol=Vol

 

Vriend worden

Voor 40 euro per jaar bent u al vriend en kunt u het hele jaar de Hortus bezoeken! De Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus, opgericht in 1986, is een actieve vereniging die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in de Hortus. De vereniging telt meer dan 8000 leden, en is daarmee een van de grootste vriendenverenigingen in Nederland.

 

Lid worden kan via ons digitale aanmeldingsformulier, of vul het formulier in in de Hortus store.