Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Een subtropische binnentuin voor een hotel

23 juli - 31 augustus

Dit evenement is afgelopen.

In juni 2018 opende Hotel Jakarta van Westcord hotels officieel haar deuren. Het meest duurzame hotel van Amsterdam ligt op de kop van het Java-eiland, vanwaar vroeger de schepen naar Jakarta vertrokken. Twee jaar lang werkte de Hortus samen met het hotel aan de ontwikkeling van een binnentuin in het atrium. De subtropische tuin is geïnspireerd op de Indonesische wouden. Hiervoor heeft het Hortusteam een zorgvuldige selectie gemaakt van prachtige planten. Westcord is voor de Hortus een bijzondere partner om mee samen te werken. Het lijkt geen logische stap, maar een duurzaam gebouwd hotel, dat het verhaal vertelt van zowel de historie, cultuur en plantenwereld? Dat verhaal willen we graag ondersteunen.

 

 

Hotel Jakarta Amsterdam is een spectaculair gebouw op de punt van Java-eiland met transparante glazen gevels en een unieke 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen worden in naturel hout met FSC of PEFC keurmerk uitgevoerd. Er wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn, bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage.
Het glazen atriumdak bestaat uit de modernste zonnepanelen en de tuin wordt besproeit met opgevangen regenwater. het hotel beschikt over een eigen Warmte-Koude opslag om de verwarming en watertoevoer te voorzien.  Zelfs het personeel krijgt duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by.
Het hotel is open en toegankelijk voor buurtbewoners en passanten. Het terras aan het water biedt ruimte voor lunch, diner of een drankje. Aan de straatzijde zit Bakkerij Westers waar de hele dage verse broden aangeboden worden.