Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Tijdelijke tentoonstelling: ‘Entangled Practices’

20 juni - 30 juni

Dit evenement is bezig.

Studenten van de kunstacademie Den Haag (KABK) deden binnen een vak onderzoek naar het gebruik van ruimte en hoe mens, plant en dier een ruimte samen gebruiken. Dit heeft geresulteerd in een minitentoonstelling in het Kaslokaal in de Hortus.

lees meer

De tentoonstelling is het resultaat van de onderzoeksgerichte studio ‘Entangled Practices’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK).

 

De tentoonstelling onthult een verscheidenheid aan verborgen verhalen in de Hortus Botanicus, zoals het onderwaterleven, nieuwe perspectieven op tuinafval, onderzoek naar plantnamen, hun reizen en geschiedenissen, verwikkelingen met het kolonialisme, co-creatie met AI en kritische reflecties over hoe we de natuur kunnen tentoonstellen en onszelf misschien als gelijkwaardig onderdeel ervan kunnen zien.

 

Tijdens deze studio hebben de internationale IAFD studenten Interieurarchitectuur en Meubelontwerp van de KABK gezocht naar samenwerking met de non human aanwezige levensvormen in de Hortus. Er is geluisterd naar de tuin, gekeken naar de materiaalstromen en de botanische geschiedenis. Ze verzamelden materiaal en verkenden de mens / niet-menselijke relaties. Binnen de studio ‘Entangled Practices’ lag de nadruk op samenwerking; tussen studenten, met externe instellingen, met niet-menselijke entiteiten en tussen verschillende disciplines.

 

We hopen dat de tentoonstelling nieuwe zienswijzen opent om niet-menselijke entiteiten in de tuin te ervaren, ideeën voor reflectie biedt en inspireert tot een meer afgestemde en gelijkwaardige manier om met de botanische tuin en zijn collectie om te gaan.

Nieuwsgierig geworden? Kom het met eigen ogen bekijken! De minitentoonstelling is te bezoeken tot 30 juni en gratis met een entreeticket voor de Hortus.

 

En mocht je niet genoeg krijgen van kunst in de tuin, loop vooral ook langs de werken binnen de tentoonstelling ‘Ruimte Maken’. Meer info vind je op deze tentoonstellingspagina. 

 

De leergang “Entangled Practices” werd geleid door Victoria Meniakina en Edith Winkler.

deelnemende studenten van de binnen architectuur en meubelontwerp afdeling van de kabk:
anne-maren birkelid
milo hatfield
frederikke hemmingsen
artiom lacob
vlada kavalchuk
aleksandra ola kojro
alexandria liiv
denis lippert
ponke mühlig
anna ratibor – corvey
aylin sanci
iji shin
anna “sisi” siméone
benjamin thomsen karvonen
oliver tippl
emily vassallo medici
enrico zanghirella