Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Themarondleiding: Droogteplanten

12 december - 13 december

Dit evenement is afgelopen.

Ga mee op reis door de verschillende woestijngebieden in de wereld. In deze hete, droge gebieden hebben planten zich moeten aanpassen  aan de harde omstandigheden in de woestijn. Voldoende water krijgen èn vasthouden is de grootste uitdaging. Maar woestijndieren zoeken uiteraard precies hetzelfde! Planten moeten hun watervoorraad dus met allerlei listige methoden verdedigen tegen dorstige dieren.

 

In de woestijnkas van de Hortus bekijken we de vormenrijkdom van de cactussen en verwante planten. Daarnaast bekijken we de culturele toepassingen van de planten in droogte. Volkeren die in de woestijn leven, maken gebruik van planten voor hun levensonderhoud. Plantenkennis is een deel van hun culturele rijkdom. Tijdens deze rondleiding komen verschillende toepassingen uit Madagaskar en Amerika aan bod.

Aanmelden en online tickets

De themarondleiding vindt plaats op 12 en 13 december en begint om 14:00 uur, deelname kost €4,50 exclusief entree.

Aanmelden?   Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Het dragen van een mondkapje bij deelname van een rondleiding of andere activiteit is verplicht.