Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Online vriendenrondleiding – Nuttige Surinaamse planten

2 juli

Dit evenement is afgelopen.

In de Hortus groeien veel planten vinden die je in Suriname veel zier op erven van stadsbewoners of kostgrondjes van de binnenlandbewoners  zoals de Mango, Guyave, Papaya, Tayer en Citroengras. Maar, ook minder bekende wilde soorten kan je vinden in de collectie van de Hortus. Veel van deze planten worden gebruikt als voedsel of in rituelen en hebben talloze medicinale doeleinden. Chequita Bhikhi, die opgroeide tussen deze planten, zal in deze rondleiding originele Surinaamse verhalen vertellen over deze gebruiksplanten.

 

Chequita Bhikhi kwam 15 jaar geleden uit Suriname naar Nederland om te studeren aan de Universiteit Utrecht. Ze is afgestudeerd als plantenbioloog en heeft de jaren daarna aan verschillende onderzoeksprojecten in Suriname deelgenomen. Een aantal van deze expedities vond plaats in ongerepte en onherbergzame gebieden in het Zuiden van Suriname die nog niet eerder bezocht waren door wetenschappers. In 2015 kwam haar boek “Timber Trees of Suriname” uit.

inschrijven

De digitale rondleiding over Nuttige Surinaamse planten op 2 juli 2021 is gratis en duurt van 15:30 tot 17:00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via het inschrijfformulier ovv uw naam en lidmaatschapnummer.

Deelname is alleen voor Vrienden van de Hortus.

U ontvangt de dag voor de lezing de benodigde informatie om in te loggen per e-mail.