Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: plantendiversiteit & de mens

21 november

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus Nachtcollegereeks 2019 heeft als thema “Overleven met planten, een blik op de toekomst”. In dit college bespreken we de biodiversiteit de plantenwereld. Staat de plantendiversiteit op het spel door toedoen van de mens? En hoe erg is dat?

De afgelopen twee eeuwen is de verstedelijking wereldwijd enorm toegenomen. In 1800 woonde slechts 2% van de wereldbevolking in stedelijk gebied. Inmiddels identificeert meer dan de helft van de mensheid zich als stadsbewoner. In 2050 zullen zelfs 7 miljard mensen in de stad wonen, is de voorspelling.

De trek naar de steden is tegelijkertijd een trek úit de natuur. Bij de boodschap over de klimaatscrisis en het effect hiervan op de biodiversiteit, worden vaak de bedreigde diersoorten ten tonele gevoerd. Echter, de bedreiging op het plantenrijk is veel groter en heeft bovendien een veel grotere impact op ons mensen.

tickets en meer informatie

In een duopresentatie schetsen Karima Benali, eigenaresse van de plantenbeweging ‘How are you growing?’ en masterstudente Ronja Knippers (environmental biology) de cultuurhistorische achtergrond van de verstedelijking. Ze beschrijven het effect daarvan op de afnemende flora diversiteit en op onze planten(kennis).

 

Dit Nachtcollege vindt plaats op 21 november.
Om 20:00 uur gaan de deuren open voor ontvangst en een drankje. Het college begint om 20:30 en duurt tot 22:00 uur.
Deelname bedraagt €12,50 (inclusief entree tot de Hortus en een drankje). Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-.
Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.