Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: De wereld van de Orchidee

9 december

Voorheen waren orchideeën zeer zeldzame planten, maar tegenwoordig kom je ze tegen in ieder tuincentrum en zelfs in de supermarkt. Toch zijn er nog veel meer orchideeën dan deze paar bekende soorten. Tijdens dit Nachtcollege neemt verzamelaar Nova de Jong je mee in de wereld van de orchidee met een grote verscheidenheid aan soorten en bijzondere bestuivingstechnieken. Natuurlijk passeren ook de bijzondere soorten uit haar eigen collectie de revue, waarbij we ook  stilstaan bij de groeiplaats en verzorging van diverse orchideeënsoorten.

over de spreker

Nova de jong  komt van oorsprong uit Indonesië is sinds haar jeugd al gek op orchideeën. Ze heeft bijgedragen aan de orchideeëncollectie in de Hortus Botanicus Amsterdam. Ze is secretaris van de Nederlandse Orchideeën Vereniging (NOV) Kring den Haag. In haar appartement in Den Haag kweekt ze ruim 500 planten uit alle windstreken (zie ook Instagram @orchindo.nl)

 

aanmelden

Dit Nachtcollege vindt plaats op  donderdag 9 december 2021.
Inloop vanaf 19.30 uur. Het college begint om 20:00 en duurt tot 21:30 uur. Deelname bedraagt €15,00 (inclusief gratis entree tot de Hortus). Op vertoon van een vrienden / studentenkaart kost het college €12,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen: communicatie@dehortus.nl.

 

LET OP: Voor het deelnemen aan dit Nachtcollege heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.