Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: Stadsnatuur maken

8 november

Dit evenement is afgelopen.

De stad is een rijke biotoop met een verrassend grote diversiteit. Maar de stadsnatuur is ook kwetsbaar. Door rekening te houden met stadsnatuur in de stedenbouw en de architectuur kan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens, dier en plant ontstaan. Om die reden slaan ontwerpers en biologen de handen ineen. Er zijn tal van mogelijkheden: denk aan groene gevels met nestkasten, een vleermuistoren in het park of een polderdak op een kantoorpand.

In dit Nachtcollege leer je alles over dit zogeheten ‘natuur inclusief ontwerpen’. Hoe maak jij jouw buurt ‘natuur inclusief’?

Jacques Vink is architect. In 1998 startte hij architectenbureau Ruimtelab waar ontwerp en onderzoek worden gecombineerd. Centraal staan de thema’s biobased materialen, biodesign, circulair bouwen en slimme ecologie. Daarnaast is hij medeoprichter van stichting de Natuurlijke Stad. Dit samenwerkingsverband van ontwerpers, biologen en ecologen werkt aan concrete stadsnatuurprojecten.

 

tickets en meer informatie

Samen met Piet Vollaard en Niels de Zwarte is hij coauteur van Stadsnatuur Maken / Making Urban Nature. Stadsnatuur maken is een inspiratie- en voorbeeldboek voor natuurinclusief ontwerpen in de Noordwest-Europese stad. Vanuit verschillende invalshoeken; ecologie en biodiversiteit, stadsgebonden plant- en diersoorten, stedelijke biotopen, en onderhoud van stadsnatuur behandelt hij inspirerende voorbeelden.

Dit Nachtcollege vindt plaats op 8 november 2018.
Om 20:00 uur gaan de deuren open voor ontvangst en een drankje. Het college begint om 20:30 en duurt tot 22:00 uur.
Deelname bedraagt €12,50 (inclusief entree tot de Hortus en een drankje). Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-.
Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.