Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: Hoe zien planten elkaar? – uitverkocht

9 november

Dit evenement is afgelopen.

We weten allemaal dat planten licht nodig hebben om te groeien, maar wist jij dat planten licht ook gebruiken om hun omgeving waar te nemen? Planten kunnen verschillen waarnemen in omgevingslicht, waardoor ze weten of er andere planten bij hen in de buurt zijn. Deze waarneming zorgt er bijvoorbeeld voor dat planten boven elkaar uit proberen te groeien om eerder te gaan bloeien dan de ander.

Dr. Kasper van Gelderen doet onderzoek naar de manier waarop de scheut van planten kan communiceren met de wortels onder invloed van licht. In dit Nachtcollege zal hij uitleggen hoe wij kunnen achterhalen hoe planten elkaar zien, op welke manier planten de competitie met elkaar aangaan via verschillende kleuren licht en hoe deze kleurinformatie wordt omgezet in groeipatronen.

Dr. Kasper van Gelderen studeerde celbiologie aan de Wageningen Universiteit. Hij is in Leiden gepromoveerd op onderzoek naar de manier waarop het transport van plantenhormonen de groei en ontwikkeling van planten beïnvloedt.

Dit programma duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Deelname bedraagt €12,50 inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-. Inschrijving via communicatie@dehortus.nl