Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: hoe beschermen we kwetsbare natuur?

29 oktober

Tijdens de donkere avonden van dit najaar organiseert de Hortus Amsterdam weer een reeks Nachtcolleges! Speciaal voor deze lezingenreeks nodigen we verschillende sprekers uit het botanisch veld uit. Voor het eerste Nachtcollege op 29 oktober verwelkomen we Caspar Verwer en Arjan Dwarshuis van IUCN; de wereldwijde autoriteit op het gebied van de staat van de natuur en de maatregelen die nodig zijn om deze te beschermen.

 

Tijdens dit college vertellen zij over verschillende natuurbeschermingsprojecten die IUCN NL ondersteunt. Zoals het Barba Azul reservaat in Bolivia en de uitdagingen die daar spelen rondom het beschermen van de Blauwkeelara’s en Motacú palmen. De ara’s leven van de palmnoten en maken hun nesten in de holtes van de stam van deze palmen. Er leven nog slechts zo’n 500 blauwkeelara’s in het wild, en hun leefgebied is ruw verstoord.

 

We kunnen bedreigde planten of diersoorten op meerdere manieren beschermen. Waar mogelijk ter plekke (in situ), bijvoorbeeld door middel van natuurreservaten. Een andere manier is het elders bewaren van planten en zaden (ex situ), bijvoorbeeld in botanische tuinen. In dit Nachtcollege zullen we ingaan op de uitdagingen bij het beschermen van planten en welke rol een botanische tuin hier in kan spelen.

tickets en meer informatie

Dit Nachtcollege is op 29 oktober 2020 en vindt twee keer plaats voor kleinere groepen bezoekers.
19.00-20.15 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.
20.30-22.00 uur. Inloop vanaf 20.15 uur.

 

Deelname bedraagt €15,00, op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart kost het college €12,50-. Een entreekaartje tot de Hortus is niet noodzakelijk, de lezing vindt plaats in de Oranjerie.

Aanmelden? Koop je ticket online. 
Vragen via communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. De Nachtcollege spreker geeft twee lezingen voor kleinere groepen bezoekers.  Hierdoor kunnen we voldoende afstand bewaren van elkaar in de Laranjazaal. Tussendoor wordt de ruimte schoongemaakt. Je kunt een ticket kopen voor één van de twee lezingen: 19:00 – 20:15  uur of 20:30– 22:00 uur.
Wijzigingen (door nieuwe veiligheidsmaatregelen) voorbehouden.