Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: De stadsecoloog – uitverkocht

4 oktober

Dit evenement is afgelopen.

De Nachtcollegereeks van 2018 staat in het teken van stad en natuur. Daarom maken we in dit eerste college kennis met de stadecologen van Amsterdam, Geert Timmermans en Anneke Blokker. Wanneer je aan de stad Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan mensen, gebouwen of druk verkeer. Minder snel denk je aan de diversiteit van planten of dieren. Maar in Amsterdam leven al zo’n 10.000 verschillende diersoorten. Om al deze verschillende mensen, planten- en diersoorten op een goede manier samen te laten leven hebben we in Amsterdam de stadsecologen. Zij verzamelen dagelijks gegevens over in de stad voorkomende plant- en diersoorten. Ze signaleren de belangrijke trends en ontwikkelingen.

Stadsecologie is een vak discipline die zich in de laatste 25 jaar heeft ontwikkeld. Waar een ecoloog zich normaliter focust op ‘natuurlijke’ ecosystemen, richt de stadsecoloog zich op ‘door de mens gedomineerde’ ecosystemen. Van dorp tot grote stad. Leer tijdens dit Nachtcollege meer over hun beroep. Wat doen de stadsecologen zoal? Welke dieren en planten leven er in Amsterdam en waar je deze kan spotten? en hoe kunnen wij als stadsbewoners bijdragen aan stadse biodiversiteit?

aanmelden en online tickets

Dit Nachtcollege vindt plaats op 4 oktober 2018.
Om 20:00 uur gaan de deuren open voor ontvangst en een drankje. Het college begint om 20:30 en duurt tot 22:00 uur.
Deelname bedraagt €12,50 (inclusief entree tot de Hortus en een drankje). Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-.

Aanmelden? Dit Nachtcollege is uitverkocht. 
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.