Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: Vleesetende planten – van Darwins hothouse tot huiskamer

21 oktober

Dit evenement is afgelopen.

De beroemde Britse bioloog Charles Darwin haalde met zijn boek “Insectivorous Plants” de vleesetende plant uit het rijk der fabelen. In zijn plantenkas deed hij uitvoerig onderzoek naar zonnedauwtjes, venusvliegenvallen en andere groene carnivoren en beantwoordde de vragen hoe en waarom dergelijke planten verslingerd zijn aan vleeseten. Normaal doen dieren zich tegoed planten. Maar vleesetende planten draaien deze rollen om. Darwin onderzocht hoe deze planten hun prooi verleiden vangen en verteren. Tegenwoordig komen we vleesetende planten niet alleen tegen in het wild of de botanische tuin maar ook op onze eigen vensterbank.

Over de spreker

Norbert Peeters staat bekend als ‘Botanisch filisoof’. Hij studeerde archeologie en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Als botanisch filosoof schrijft Peeters op het raakvlak van filosofie en botanie. Hij schreef onder meer: Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin (2017). Peeters neemt je tijdens deze lezing mee in de verslindende wereld van de vleesetende planten.

 

Aanmelden

Dit Nachtcollege vindt plaats op  donderdag 21 oktober 2021.
Inloop vanaf 19.30 uur. Het college begint om 20:00 en duurt tot 21:30 uur. Deelname bedraagt €15,00 (inclusief gratis entree tot de Hortus). Op vertoon van een vrienden / studentenkaart kost het college €12,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen: communicatie@dehortus.nl.

 

LET OP: Voor het deelnemen aan dit Nachtcollege heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.