Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus by Night lezing: Plantenslaap – uitverkocht

21 december

Dit evenement is afgelopen.

Het is bekend dat sommige planten ’s avonds hun bladeren sluiten om die ’s ochtends weer te openen. In het boek The Power of Movement in Plants (1880) buigt de Britse bioloog Charles Darwin zich over dit vreemde fenomeen: plantenslaap. Hoe profiteren planten van een goede nachtrust en wat gebeurt er eigenlijk als je deze nachtrust verstoort? Wat Darwin echter niet kon vermoeden, is dat de nachtelijke rust van planten en mensen een verborgen band tussen het planten- en dierenrijk blootlegt. En daarover kun jij wel meer leren tijdens de speciale lezing op 21 december in het Kaslokaal. Omringd door slapende planten in de donkere Hortus, zal Norbert Peeters je alles vertellen over dit bijzondere fenomeen.

Norbert Peeters staat bekend als ‘botanisch filosoof’. Hij studeerde archeologie en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. Samen met oud-hoogleraar Wouter Oudemans schreef hij Plantaardig (2014). In 2016 verscheen zijn debuut: Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin. 21 november 2018 verschijnt zijn nieuwste bundel Darwins engelen: vrouwelijke geleerden in de tijd van Charles Darwin die hij heeft samengesteld met Tessa van Dijk.

De lezing vindt op 21 december 2018 in het Kaslokaal plaats. De lezing begint om 20:00 uur en duurt ongeveer een uur. Deelname aan de lezing bedraagt € 10,- (exclusief entree). Dit ticket moet gecombineerd worden met een geldig entreebewijs voor Hortus by Night of een vriendenkaart.

Aanmelden? Deze lezing is uitverkocht. 
Voor vragen hortusbynight@dehortus.nl of bel tijdens kantooruren naar 0207025408.