Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Lentelezing – Planten en gif, (on)zichtbaar gevaar.

11 april

Dit evenement is afgelopen.

Tijdens de Lentelezingen wordt Planten en Gezondheid vanuit verschillende hoeken belicht. De lentelezingen bestaan uit een kort college en een wandeling door de Hortus.

Je hebt het als kind vast wel eens gehoord: “Niet in je mond stoppen, misschien is het wel giftig!”. Maar wanneer is een plant giftig? Want giftige planten zijn niet per definitie te herkennen. Sommigen vallen op terwijl anderen schijnbaar onschuldig zijn. En wat moet je doen bij vergiftiging?

Wanneer je iets eet, drinkt, inademt of aanraakt waar je last van krijgt, dan is het giftig voor je. En soms zelfs dodelijk. Denk aan signalen zoals pijn, jeuk, misselijkheid, rode plekken of verlamming. Hoe gaan medische professionals eigenlijk om met vergiftiging? Wat komen ze allemaal tegen en hoe kunnen ze handelen als iemand met vergiftigingsverschijnselen de eerste hulp binnen komt? Apothekers Hanneke Luttikhuis en Marloes Dankers vertellen hier meer over in het collegegedeelte van deze avond.

Tijdens de wandeling delen onze gidsen verhalen over de giftige planten in onze collectie.

 

De lentelezing duurt van 20:15 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:45, start programma 20:15 uur. Deelname bedraagt €20,- inclusief een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lentelezing €17,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.