Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Lentelezing – Plant effects, van hallucinerend tot helend.

23 mei

Dit evenement is afgelopen.

Tijdens de Lentelezingen wordt Planten en Gezondheid vanuit verschillende hoeken belicht. De lentelezingen bestaan uit een kort college en een wandeling door de Hortus.

Planten zijn kleine fabrieken die op ingenieuze wijze honderden chemische stoffen produceren. Sommige daarvan zijn welbekend. Denk aan vitaminen, mineralen en vetten. Het zijn de harde werkers op de achtergrond die broodnodig zijn om als mens te overleven. Daarnaast bevatten planten ook bijzondere stoffen die zorgen voor special effects in het leven van de mens.

Het zijn de hoofdrolspelers in meeslepende verhalen over misselijkmakende hallucinaties, helende medicijnen, maar ook verderfelijke vergiften. Etnobotanica Nele Odeur neemt je mee op een ontdekkingsreis langs de chemie van plantenstoffen, vanuit het Braziliaanse regenwoud naar het geneeskrachtige onkruid tussen de Nederlandse stoeptegels. Ga mee op stap door de Hortus waar deze planten van over de hele wereld te vinden zijn. Ontdek welke soorten plantenstoffen er bestaan en hoe je ze uit de plant haalt. Open je zintuigen.

 

De lentelezing duurt van 20:15 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:45, start programma 20:15. Deelname bedraagt €20,- inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lentelezing €17,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.