Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Lentelezing – Een groene burn-out

18 april

Dit evenement is afgelopen.

Tijdens de Lentelezingen wordt Planten en Gezondheid vanuit verschillende hoeken belicht. De lentelezingen bestaan uit een kort college en een wandeling door de Hortus.

Een groene burn-out; kunnen we leren van hoe planten met stress omgaan?
Stress is aanwezig in ieders leven, in meer of mindere mate. Ook planten ervaren stress, maar niet per se als er een hongerig dier of iemand met een snoeischaar aan komt lopen. Eerder als er te weinig licht of voeding is. Hoe gaan planten om met deze stress en wat kunnen wij daarvan leren?

Planten ondervinden stress van te weinig of te veel licht, hoge temperaturen, of een gebrek aan voedingsstoffen. Dit zijn zogenaamde abiotische stressors. Net als bij mensen hebben planten verschillende strategieën om met stress om te gaan, ze vermijden, tolereren of omarmen stress.

Zijn er dingen waar we als mens van kunnen leren? Dr. Charlotte Gommers, Universitair docent Plantenfysiologie aan Wageningen University & Research laat zien hoe wonderlijk en inventief planten (abiotische) stress kunnen ervaren, verwerken en oplossen. Wellicht kunnen we daar nog een mooie les uit halen.

En hoe zit het dan eigenlijk met de mens? Hoe helpen planten ons te ontspannen en stress te verminderen? Met een ontspannende wandeling door de Hortus leer je meer over deze planten.

 

De lentelezing duurt van 20:15 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:45, start programma 20:15 uur. Deelname bedraagt €20,- inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lentelezing €17,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.