Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Lentelezing – Communicatie door Planten

16 mei

Dit evenement is afgelopen.

Tijdens de Lentelezingen wordt Planten en Gezondheid vanuit verschillende hoeken belicht. De lentelezingen bestaan uit een kort college en een wandeling door de Hortus.

WhatsApp, Facebook, Messenger, Tinder, jij hebt het allemaal. Om te communiceren met je omgeving, om contact te maken of om informatie te verzamelen. Maar ook in de plantenwereld bestaat een uitgebreid social media netwerk. Planten kunnen prima met elkaar en andere organismen communiceren. Hoe dan? En waarom communiceren planten eigenlijk?

Het meest aansprekende voorbeeld zijn natuurlijk de geurige bloemen om bestuivers te lokken. Minder bekend is dat planten ook zelf geurstoffen kunnen waarnemen en daarop kunnen reageren. Dr. Rob Schuurink van de Universiteit van Amsterdam neemt ons mee in de wondere wereld van de planten communicatie, zowel boven- als ondergronds.

En wij zelf maken maar wat graag gebruik van al die geur- en smaakstoffen van planten om ook buiten onze sociale media de liefde een handje te helpen. Hoe werkt die parfum van je vriendin, en wat doet chocola voor de liefde? Verhalen over planten voor de liefde hoor je tijdens het rondleidingsgedeelte van de lentelezing.

 

De lentelezing duurt van 20:15 tot 22:00 uur. Inloop vanaf 19:45, start programma 20:15. Deelname bedraagt €20,- inclusief entree tot de Hortus en een drankje. Op vertoon van een studentenkaart of vriendenkaart van de Hortus kost de lentelezing €17,50.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.