Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Kinderboekenweek: ‘Gi-ga-groen!’

5 oktober - 16 oktober

Dit evenement is afgelopen.

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen! In de Hortus kunnen kinderen leesplezier ervaren omringd door de natuur. We duiken in de wereld van planten en bijen door middel van boeken, samen (voor)lezen en creatieve workshops.

 

Op woensdag 5 oktober (voor kinderen van 4-8 jaar) is er in de koepel van de Palmenkas een interactieve voorleesmiddag in samenwerking met de Voorleesexpress. Schrijfster Jean Phagoe leest voor uit ‘Een dagje bij de imker’ en zal aansluitend daarop in het Kaslokaal een workshop geven: kinderen leren met hulp van toneel hoe een bij bloemen kan bestuiven.

 

Op woensdag 12 oktober (voor kinderen van 8-12 jaar) leest schrijfster en illustratrice Marieke van Ditshuijzen in de Palmenkas voor uit ‘Van honingbij tot hagelslag’. Daarna volgt er in het Kaslokaal een workshop illustreren voor boeken!

 

De hele Kinderboekenweek door is er in de rechtervleugel van de Palmenkas een botanische bieb en voorleeshoekje: met een kleine selectie groene boeken voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

tickets en meer informatie

 

 

De Kinderboekenweek Gi-ga-groen! loopt van 5 t/m 16 oktober.
Beide middagen in de Hortus (woensdag 5 en woensdag 12 oktober) zijn van 15:00 – 17:00 uur. Voor kinderen zijn er €0 tickets, voor ouders reguliere toegangsprijzen.

Er is plek voor 20 kinderen per middag.

 

Tickets middag #1 (5 oktober)

Tickets middag #2 (12 oktober)

 

Voor vragen kun je mailen naar communicatie@dehortus.nl