Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

afgelast – Hortus vriendendag 2020

20 maart

Dit evenement is afgelopen.

Op 20 maart organiseert de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Hortus haar eerste ledendag van dit jaar.

Deze dag staat in het teken van onze bijzondere verbintenis met de Hermitage Amsterdam. Sinds 2016 zijn beide instellingen verbonden door 425 meter lange buizen. Hiermee delen zij de warmte en kou en besparen jaarlijks aanzienlijke hoeveelheden op gas en energie.  Vrienden krijgen op deze dag een kijkje achter de schermen van dit WKOproject. De middag bestaat o.a. uit een stevige wandeling naar de Hermitage en terug.  Ter afsluiting is er nog een borrel in de Hortus. Aanvang 15.15 uur.

Deze activiteit is alleen toegankelijk voor Vrienden van de Hortus. Voor de vriendendag is beperkt plek, aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

De Hermitage Amsterdam moet hun kunst collectie koelen, waardoor er een warmte-overschot is. Die restwarmte getransporteerd naar de monumentale Palmenkas in de Hortus voor de verwarming van de planten. Omgekeerd levert de Hortus gekoeld water terug aan de Hermitage voor de koeling van de kunst. Door deze slimme uitwisseling van warmte en koude besparen we jaarlijks 77.215 m3 gas, 200.000 kWh energie, 259.000 kilo Co2 en 12.950 bomen. Het project heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Duurzaam Erfgoed Award 2016 gewonnen.

 

Het programma op 20 maart duurt van 15:15 tot 18:30 uur.
Deelname is beperkt, er zijn slechts 60 plaatsen.  Aanmelden
Deelname is alleen voor Vrienden van de Hortus. Dus neem uw kaarten mee!

 

De Hortus Amsterdam wordt gesteund door een heel waardevolle vriendenvereniging van maar liefst 8.000 leden. Deze leden krijgen het hele jaar door gratis toegang tot de Hortus. Daarnaast organiseert de Hortus twee maal per jaar een speciale vriendenmiddag, waarbij men een kijkje kan nemen achter de schermen.