Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus vriendendag 2019

11 oktober

Dit evenement is afgelopen.

Op 11 oktober organiseert de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Hortus haar tweede ledendag van dit jaar.

Tijdens deze middag zijn vrienden uitgenodigd voor een lezing door geschiedkundige Carlijn van der Baan (1997) over de zeventiende-eeuwse plantkundige Agneta Block (1629-1704).

Agneta Block was een rijke verzamelaarster, mecenas en tekenares die een grote passie had: het kweken van exotische planten. Hiervoor bouwde zij aan de Vecht haar buitenplaats Vijverhof. Tropische planten kweken in het noordelijk halfrond was een uitdaging, maar Block deed niet onder voor de ‘professionals’.

 

 

Wat de heren geleerden in Leiden en Amsterdam konden, dat kon zij ook, daar op haar buitenplaats, en beter. Zij slaagde er als eerste in Nederland in om een vruchtdragende ananas te kweken. Block werd een nationale beroemdheid.

De Hortus Amsterdam wordt gesteund door een heel waardevolle vriendenvereniging van maar liefst 8.000 leden. Deze leden krijgen het hele jaar door gratis toegang tot de Hortus. Daarnaast organiseert de Hortus twee maal per jaar een speciale vriendenmiddag, waarbij men een kijkje kan nemen achter de schermen.

Het programma op 11 oktober duurt van 16:00 tot 18:00 uur (inclusief een boorel aan het eind).

Deelname is beperkt, er zijn slechts 60 plaatsen.  U kunt zich hier aanmelden

Deelname is alleen voor Vrienden van de Hortus en hun introducees. Dus neem uw kaarten mee!