Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talks: planten op reis

21 juli - 15 september

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe Hortus Talk reeks. We duiken deze zomer in de wereld van plantenmigratie. Je denkt misschien dat een plant met haar wortels stevig en onbeweeglijk in de grond staat. Toch wordt er flink wat afgereisd. Denk maar eens aan het effect van klimaatverandering en andere invloeden van de mens op wereldwijde ecosystemen en de verspreiding van planten.

 

We kijken naar wereldse plantenmigratie, maar we zoeken het ook dichterbij: wat gebeurt er qua migratie in onze eigen stad? En wat is nou precies een ‘invasieve exoot’? We hebben vijf razend interessante sprekers die ons alle op hun eigen manier een inkijkje gunnen in dit bijzondere fenomeen. Stay tuned en hou onze activiteiten op de website in de gaten voor tickets en updates!

De Hortus Talks zijn live podcastopnames met publiek vanuit de kas van de Hortus. Host Gisbert van Baalen (o.a. van Vogelspotcast) gaat in gesprek met ondernemers, biologen, wetenschappers, filosofen en schrijvers die zich bezighouden met de natuur. Luister hier onze vorige Lentereeks terug, over het thema ‘Eetbare Natuur’.