Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus talks: Pascal Leboucq – afgelast

22 december

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staanVoor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

Op 22 december spreken we met Pascal Leboucq over het gebruik van ‘biobased’ materialen in de bouw. Wonen in een huis gebouwd van schimmels, het klinkt misschien wat onrealistisch, maar toch krijgen deze en andere ‘biobased’ materialen steeds meer voet aan de grond. Biobased materialen zorgen dat we minder afhankelijk worden van materialen afkomstig uit vervuilende industriële sectoren (zoals cement of plastic) en voor het verminderen van CO2-uitstoot.

 

Als Head of design bij Biobased creations (initiatief van Stichting Nieuwe Helden), onderzoekt en ontwikkelt Leboucq biobased materialen voor (kunst)installaties. Met The Growing Pavilion laten zij de schoonheid van deze materialen zien. In de muren van dit gebouw, gemaakt van mycelium, zie je organische vormen en kleur van het schimmelnetwerk. The Exploded View Beyond Building gaat nog een stapje verder; in dit gebouw zijn meer dan honderd natuurlijke bouwmaterialen gebruikt. We zien schimmels, maar ook materialen uit voeding, zeewier en zelfs (riool)water.

tickets en meer informatie

Interviewers en podcastmakers Jan Jaap Hubeek en Annabel Howland spreken voor de Hortus met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars. De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

De Hortus Talk met Pascal Leboucq vindt plaats op 22 december 2021 en begint om 15:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de Hortus.

Aanmelden?  Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze activiteit wordt georganiseerd voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze activiteit heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.