Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talks: met Toby Kiers – afgelast

6 januari

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staan. Voor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

 

Op 6 januari ontmoeten we Toby Kiers, Professor in de evolutiebiologie en in het University Research Chair- programma aan de  Vrije Universiteit Amsterdam. Kiers is vooral bekend om haar werk aan mycorrhizale netwerken, waarbij ze de snelheid van de uitwisseling van voedingsstoffen bestudeert.

 

Ze  wordt wereldwijd erkend voor haar wetenschappelijke werk in de evolutie van symbiotische uitwisseling (ondergrondse economie – handel tussen plantenwortels en schimmelnetwerken) haar publieke activiteiten waaronder een TED-talk in 2019. Kiers won een Ammodo Award in 2019 voor “onbelemmerde wetenschap” en kreeg de E.O. Wilson Award for Natural History in 2021. In 2021 was ze medeoprichter van SPUN (de Society for the Protection of Underground Networks).

meer informatie en tickets

Interviewers en podcastmakers Jan Jaap Hubeek en Annabel Howland spreken voor de Hortus met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars. De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

De Hortus Talk met Toby Kiers vindt plaats op 6 januari 2022 en begint om 15:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de Hortus. Deze Hortus Talk is in het Engels.

 

Aanmelden?  Koop uw tickets online. (uitverkocht)
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze activiteit wordt georganiseerd voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze activiteit heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.