Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talks: met Kees Boele – afgelast

30 december

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staan. Voor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

Op 30 december gaan we ‘zwammen over zwammen’ met bioloog en docent van de Vrije Academie drs. Kees Boele. Niets is er zo divers als schimmels. En onze aarde zou verstikken onder een berg houtsnippers zo hoog als de Himalaya, als er in de natuur geen zwammen waren. Tijdens dit gesprek praten we over de diversiteit van zwammen. Van broodschimmels en vliegenzwammen tot zwammen die helemaal geen schimmels zijn maar familie van de pantoffeldiertjes.

Ook komt de ecologie aan bod. Beginnend bij schimmels die van levensbelang zijn voor een gezonde boom zoals vliegenzwammen, via houtverteerders en eindigend bij honingzwammen die met kilometerslange schimmeldraden jagers op levende bomen zijn.

 

Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met de Vrije Academie.

meer informatie en tickets

Interviewers en podcastmakers Jan Jaap Hubeek en Annabel Howland spreken voor de Hortus met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars. De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

De Hortus Talk met Kees Boele vindt plaats op 30 december 2021 en begint om 15:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de Hortus.

Aanmelden?  Koop uw tickets online. Op dit moment is deze activiteit uitverkocht.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze activiteit wordt georganiseerd voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze activiteit heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.