Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus talks: met Edwin Flores – afgelast

8 januari

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staanVoor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

 

Op 8 januari ontmoeten we schrijver van de bestseller Het Grote Wildplukboek Edwin Florès. Met zijn bedrijf Casa Foresta richt hij zich op de eetbare natuur door schrijven van boeken, geven van workshops, kweken van kruiden, groenten en bloemen, produceren van honing en het geven van lezingen. Als ‘wildplukker des vaderlands’, is hij regelmatig op zoek naar paddenstoelen in de natuur. Daarbij is voorzichtigheid geboden: plukken van wilde paddenstoelen kan soms leiden tot ernstige vergissingen, doordat mensen de eetbare soorten en hun dubbelgangers onvoldoende kennen. Waar kan je de lekkerste soorten vinden en welke kan je beter laten staan..

meer informatie en tickets

Interviewers en podcastmakers Jan Jaap Hubeek en Annabel Howland spreken voor de Hortus met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars. De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

De Hortus Talk met Edwin Florès vindt plaats op 8 januari 2022 en begint om 15:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de Hortus.

Aanmelden?  Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze activiteit wordt georganiseerd voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze activiteit heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.