Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talks: met Bob Hendrikx – afgelast

23 december

Dit evenement is afgelopen.

Hoe meer we over schimmels leren, hoe meer we erdoor versteld staan. Voor deze ‘Hortus Talks’ gaan we in gesprek met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars uit, die dagelijks werken met schimmels. Elk vertellen zij over hun expertise  en ervaring met deze bijzondere levensvorm. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen.

 

Op 23 december spreken we met uitvinder, architect en biodesigner Bob Hendrikx. Misschien ken jij hem al wel als de bedenker van Loop Living Cocoon; een biologisch afbreekbare doodskist, die wordt gemaakt van mycelium (het wortelnetwerk van paddenstoelen).

 

Hendrikx streeft de parasitaire relatie tussen de mensheid en haar omgeving te herstellen door een levende wereld te verkennen. Het is zijn ambitie de grenzen van de menselijke verbeeldingskracht te verleggen door sciencefiction werkelijkheid te maken en samen te werken met levende organismen. Hij werd door VICE Media verkozen tot mens van het jaar 2020.

 

meer informatie en tickets

Interviewers en podcastmakers Jan Jaap Hubeek en Annabel Howland spreken voor de Hortus met onderzoekers, uitvinders, wetenschappers en kunstenaars. De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

De Hortus Talk met Bob Hendrikx vindt plaats op 23 december 2021 en begint om 15:00 uur, deelname kost €5,- exclusief entree tot de Hortus.

Aanmelden?  Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Deze activiteit wordt georganiseerd voor een klein gezelschap, er zijn dus beperkt aantal tickets beschikbaar. Voor het deelnemen aan deze activiteit heb je – naast een geldig e-ticket – een ‘coronatoegangsbewijs’ in de CoronaCheck-app of op papier nodig.