Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talk #5: Zaadverspreiding en bestuivingsbiologie

15 september

In alweer de laatste aflevering van deze Hortus Talk reeks kijken we naar biodiversiteit binnen de context van planten op reis. We gaan het hebben over het mechanisme van een botanische tuin, zaadverspreiding, bestuivingsbiologie en wat we kunnen leren van reeds uitgestorven soorten. Dit doen we samen met Gerard Oostermeijer van Het Levend Archief.

 

Stichting Het Levend Archief wil de genetische diversiteit van wilde planten veiligstellen door zaden te verzamelen van inheemse soorten en deze op te slaan in de Nationale Zadencollectie. Bestuurslid van de Stichting is Gerard Oostermeijer, eveneens docent aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij binnen de opleiding Biologie cursussen verzorgt over biodiversiteit en natuurherstel.

tickets en meer informatie

Hortus Talks keert elk seizoen terug bij de Hortus. We gaan in gesprek met o.a. ondernemersuitvinders, biologen, wetenschappers, filosofen, schrijvers, fotografen en filmmakers die zich bezighouden met de natuur. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen. Zo brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

 

De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

Hortus Talk #5: Gerard Oostermeijer vindt plaats op donderdag 15 september 2022 van 19:30-20:30, deelname kost €20,- inclusief entree tot de tuin (uitloop en naborrel tot 21:00).

Koop je tickets online.

Voor vragen kun je mailen naar communicatie@dehortus.nl