Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talk #4: Stadsnatuur en nieuwe soorten

1 september

De organisatie Taxon Expeditions organiseert veldexcursies voor amateurwetenschappers. Die excursies gaan naar Borneo, Montenegro, Italië, maar ook gewoon naar ons eigen Amsterdam. Maar kun je nog wel spreken van wilde natuur in een stad? Expeditieleider Menno gaat met ons in gesprek over stadsnatuur en het vinden van nieuwe soorten.

 

Menno Schilthuizen is evolutiebioloog en ecoloog. Hij is onderzoeker bij Naturalis en hoogleraar kenmerkevolutie en biodiversiteit aan de Universiteit Leiden. Zijn boek Darwin in de Stad werd in 2018 bekroond met de Jan Wolkers Prijs. Samen met Freek Vonk schreef hij Wie Wat Bewaart: 200 Jaar Nederlandse Natuurhistorie.

tickets en meer informatie

Hortus Talks keert elk seizoen terug bij de Hortus. We gaan in gesprek met o.a. ondernemersuitvinders, biologen, wetenschappers, filosofen, schrijvers, fotografen en filmmakers die zich bezighouden met de natuur. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen. Zo brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

 

De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

Hortus Talk #4: Menno Schilthuizen vindt plaats op donderdag 1 september 2022 van 19:30-20:30, deelname kost €20,- inclusief entree tot de tuin (uitloop en naborrel tot 21:00).

Koop je tickets online.

Voor vragen kun je mailen naar communicatie@dehortus.nl