Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Hortus Talk #2: De impact van de mens op plantenmigratie in Europa

4 augustus

Wat kunnen we leren van het verleden? Wat kan een veranderend landschap ons vertellen over biodiversiteit en de toekomst van soorten?

 

TerraNova is een ‘European Landscape Learning Initiative’ dat 15 promovendi opleidt in landschapsgeschiedenis en de toekomst. De missie van TerraNova is om een digitale atlas van Europa te ontwikkelen. Deze wordt samengesteld door een interdisciplinaire groep van onderzoekers die kijkt naar menselijke populatiepatronen in het verleden, planten en verstoringen, ontwikkeling van fauna en de effecten van klimaatverandering op biodiversiteit en soortenmigratie. Naast het ontwikkelen van de atlas heeft TerraNova als doel om te adviseren op het gebied van duurzaam landschapsbeleid.

 

Voor deze tweede Hortus Talk hebben we 2 van de 15 PhD-studenten uitgenodigd om te komen vertellen over het project; Anastasia Nikulina en Catherine Fayet praten over het precieze doel van TerraNova, over de samenstelling van de digitale atlas en hoe zij het Europees landschap in kaart brengen, en over hun eigen betrokkenheid.

Let op: deze Hortus Talk heeft als voertaal Engels.

tickets en meer informatie

Hortus Talks keert elk seizoen terug bij de Hortus. We gaan in gesprek met o.a. ondernemersuitvinders, biologen, wetenschappers, filosofen, schrijvers, fotografen en filmmakers die zich bezighouden met de natuur. Natuurlijk kunnen ook bezoekers in de zaal live vragen stellen. Zo brengen we mens en natuur dichter bij elkaar.

 

De Hortus Talks worden opgenomen en op een later moment uitgezonden op het podcastkanaal van de Hortus.

 

Hortus Talk #2: Anastasia Nikulina en Catherine Fayet (TerraNova) vindt plaats op donderdag 4 augustus 2022 van 19:30-20:30, deelname kost €20,- inclusief entree tot de tuin (uitloop en naborrel tot 21:00). Let op: de voertaal van deze Hortus Talk is Engels.

Koop je tickets online.

Voor vragen kun je mailen naar communicatie@dehortus.nl