Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Eetbare Planten-weekend

9 april - 10 april

Dit evenement is afgelopen.

Het is tijd voor de feestelijke opening van het lenteseizoen! Ontdek de Hortus via je smaakpapillen tijdens het Eetbare Planten-weekend.

Er is een workshop kruidenboter maken voor de kinderen, en een workshop kimchi maken voor de volwassenen. Ook zijn er zaterdag en zondag rondleidingen in en rond de tuin, en de Hortuswinkel pakt extra uit met met een extra uitgebreid assortiment.

 

Programma

Let op! De markt is het hele weekend vrij toegankelijk, maar voor sommige activiteiten moet je van tevoren een timeslot boeken. Alle ticketprijzen voor activiteiten zijn inclusief entrée.

 

Zaterdag &  zondag | Hortuswinkel

De Hortuswinkel pakt uit! Tijdens het Eetbare Planten-weekend vind je extra aanbod aan de voorkant van de Hortus, en die strekt zich uit door de winkel de tuin in. Denk aan het reguliere aanbod van de winkel en tel daar een heleboel groen, gieters, tuiniergereedschap, duurzame planten en bollen om zelf te planten bij op. Een walhalla voor de plantenliefhebber!

De hele dag

 

Zaterdag & zondag | Rondleiding Tropische, eetbare planten 

Wanneer je door de kassen van de Hortus loopt kun je regelmatig een tros bananen- of groene papaja zien hangen. In deze rondleiding komen bekende en onbekende eetbare vruchten, kruidige stengels en specerijen uit tropische gebieden aan de orde. Je zou er zomaar aan voorbij lopen!

Verschillende startmomenten | 5,- | meer info & tickets

 

Zaterdag 9 april | Workshop Kimchi maken

In deze workshop leer je alles over de fascinerende wereld van microben en maak je je eigen lacto-gefermenteerde Hollandse groenten. We doen ook een tasting en Q&A. Je zelfgemaakte pot kimchi neem je mee naar huis, en je krijgt een digitale guide (PDF), zodat je ook thuis aan de slag kunt met je nieuwe kimchi-skills.

14.00-16:00 | 40,- | meer info en tickets

 

Zondag 10 april | Workshop diverse kruidenboters maken voor kinderen (vanaf 6 jaar)

Kom zelf diverse kruidenboters maken met Hiske Sterk van de Kinderkookschool Amterdam! Bij de workshops van Hiske staan ambachtelijkheid en pure smaken centraal. Boek een timeslot en kom zelf boter karnen en kruiden snijden in het Kaslokaal van de Hortus.

Vanaf 11:00 | 10,- | meer info en tickets