Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Tulpenmaand is in aantocht!

2 maart - 30 april

Dit evenement is bezig.

Hoera! De tulpen zijn naar buiten! Het is nu nog wat vroeg en de meesten zitten nog verstopt in hun kuip, maar over een paar weken zullen ze de tuin in een kleurenexplosie hullen.
April is een echte tulpenmaand in de Hortus. De tulp is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Nederland, maar wist je dat haar herkomstgebied hier heel ver vandaan ligt? Al eeuwen kweken de Nederlanders de meest bijzondere exemplaren. Wat resulteert in duizenden varianten, in alle vormen en kleuren. In de Hortus staan deze moderne varianten naast hun wilde voorvaderen uit de bergen van Kazachstan.

lees meer

Op een koude dag maar zonnige dag in maart zijn twee tuinmedewerkers de hele ochtend druk bezig om zware kuipen naar het Halfrond te rijden. Daar krijgen ze allemaal een mooi plekje; klaar voor een heuse tulpententoonstelling, die over een paar weken te zien zal zijn. In veel van de bakken die er nu staan is nu nog weinig kleur te bespeuren, maar sommige dappere exemplaren steken hun bloemen al voorzichtig boven de grond uit. De tulp zoals wij die kennen hoort eigenlijk niet in een botanische tuin – hij is immers door mensenhanden gemaakt. Maar de verre voorvaderen zijn sierlijke en kwetsbare bloemen die groeien op de uitlopers van de Himalaya.

 

Dus: blokkeer maar vast wat dagen in je agenda en bezoek de schitterende tulpententoonstelling, die ongeveer de hele maand april te zien zal zijn. Hou onze website en social media in de gaten voor alle laatste bloeierupdates!