Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

De Hortus Lentedagen: vier het voorjaar in de tuin!

28 april - 6 mei

Dit evenement is afgelopen.

Om de lente te vieren trappen we dit voorjaar af met de Hortus Lentedagen (t/m 7 mei). Dit seizoen duiken we de bodem in – letterlijk en figuurlijk! Voor de jongere bezoeker is er een speurtocht over de (w)ondergrondse wereld: je ziet het misschien niet, maar onder de grond barst het van het leven. Verder een themarondleiding ecologisch tuinontwerp en de start van onze Botanische Collegetour: met in ons eerste college de makers van de film Onder het Maaiveld. Lees snel verder wat er nog meer te doen is in de tuin.

lees meer

Kinderactiviteiten

Speurtocht: (W)ondergrondse wereld

Heb je er ooit aan gedacht om op speurtocht te gaan onder je voeten? Je ziet het niet meteen, maar het barst onder de grond van het leven.

Verder de diepte in?

Ga op speurtocht met een Hortus gids en ontdek de (w)ondergrondse wereld van dichtbij. Bekijk een pissebed onder de loep, laat een worm over je hand glijden en zie hoe een vleesetende plant zijn prooi vangt!

Workshop: Maak je eigen wormenhotel

Altijd al een glibberig huisdier willen hebben? Dit is je kans! Bouw je eigen wormenhotel in de Hortus en neem het mee naar huis.

 

Activiteiten

Themarondleiding: ecologisch tuinontwerp

Bij ecologisch tuinontwerp kijk je niet alleen naar de vormgeving en indeling van je tuin, maar juist naar de samenhang tussen plant, bodem en dier.

Collegetour #1: wat gebeurt er onder onze voeten?

We duiken de bodem in! Te gast zijn onder andere de makers van de schitterende film Onder het Maaiveld, Dr. masharu – oprichter van het Museum van Eetbare Aarde – en ecoloog Martijn Bezemer (Universiteit Leiden).

Winkel
In de winkel is tijdens de Hortus Lentedagen extra aandacht voor producten voor een gezonde bodem. Verder zijn er prachtige en gezonde biologische planten en zaden en natuurlijk het benodigde tuingereedschap. Laat die lentetuin maar flink groeien en bloeien!

Oranjerie
In ons Hortuscafé wordt heerlijk biologisch gekookt met frisse seizoensgroenten. Na een rondleiding, speurtocht of een rustgevende voorjaarswandeling is het heerlijk vertoeven op ons zonnige terras. Hier vind je het lentemenu.