Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Cursus – Stadsduinen: Ecologie van het westelijk havengebied – Geannuleerd

19 september - 3 oktober

De duinen zijn voor Amsterdammers het meest nabije ‘echte’ natuurgebied. Stadsbewoners trekken daarom vaak de duinen in. Maar wist je ook dat dit een heel bijzonder stukje natuur is? Het duin is een thuis voor een grote hoeveelheid bedreigde planten en dieren.

 

Om dit ook in de Hortus te laten zien, is een van de tuinvakken ingericht als ‘duinvak’. Hier worden typische duinflora getoond aan bezoekers. We vertellen hier graag het verhaal van de ecologie en evolutie van de duinflora, waar een aantal verassingen verstopt zitten die je op het eerste oog niet doorhebt.

 

In deze cursus start je met twee lessen over de ecologie van de duinen. Een heel landschap dat wordt vormgegeven door .. planten! Aan het eind van elke les bestuderen we een paar van de besproken planten in het Hortus duinvak. In de derde les gaan we op de fiets een paar stadsduinen bekijken in het Westelijk Havengebied. In het stuivende duinzand van ongebruikt havengebied vindt je mooie stukken duinflora met misschien zelfs een orchidee. Op naar de stadsduinen dus!

 

meer informatie en tickets

Deze cursus is helaas geannuleerd.

Deze cursus wordt gegeven door Arend Wakker van Open Oog producties. Arend Wakker is van origine geoloog en heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. Open Oog producties biedt avontuurlijke wandelingen, natuurexcursies en informatieve lezingen.

De fietstocht is een samenwerking tussen de Hortus en de afdeling stadsecologie van de Gemeente Amsterdam.

 

De cursus vindt plaats op 19, 26 sep en 3 okt van 14.00-16.00. Deelname bedraagt €75,-. Entree tot de Hortus is gratis bij deelname aan de cursus.

 

Voor vragen communicatie@dehortus.nl.