Openingstijden vandaag Gesloten Koop tickets Menu

uitgesteld – Cursus Stadsduinen en Ecologie

19 april - 3 mei

Wegens de aangescherpte maatregelen rond het Coronavirus kan de Cursus Stadsduinen en Ecologie op 19 april helaas niet plaatsvinden. Deze cursus is uitgesteld tot een nader te bepalen datum,  wij nemen persoonlijk contact met alle deelnemers op.

De duinen zijn voor Amsterdammers het meest nabije ‘echte’ natuurgebied. Het is bovendien een thuis voor een uniek ecosysteem. In de tuin van de Hortus is ook een duinvak waarin typische duinflora getoond wordt.  We vertellen hier graag het verhaal van de ecologie en evolutie van de duinflora, waar een aantal verassingen verstopt zitten die je op het eerste oog niet doorhebt.

aanmelden en online tickets

In de cursus krijgt u eerst twee lessen over de ecologie van de duinen. Hierin leren wij hoe een eerste plant op het strand zijn omgeving zo verandert dat daaruit een hele duinenrij ontstaat samen met de omvangrijke binnenduinen. Een heel landschap wordt vormgegeven door .. planten! Feitelijk is dit het verhaal van de wording van Noord Holland. Aan het eind van elke les bekijken we een paar van de besproken planten in ons duintje.

Als sluitstuk gaan we op de fiets een paar stadsduinen bekijken in het Westelijk Havengebied. In het stuivende zand van ongebruikt havengebied staan mooie stukken duinflora met misschien zelfs een orchidee. Op naar de stadsduinen dus!

De fietstocht is een samenwerking tussen de Hortus en de afdeling stadsecologie van de Gemeente Amsterdam.

De cursus vindt plaats op  19, 26 April, 3 Mei van 11.00-13.00. Deelname bedraagt €75,-. Entree is gratis bij deelname aan de cursus.

 

Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.