Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Comenius Lyceum en Hortus gaan samenwerken

4 oktober - 28 februari

Dit evenement is afgelopen.
Op 3 okt jl.  hebben de beide directeuren van de Hortus Amsterdam en het Comenius Lyceum hun handtekeningen gezet onder de samenwerking in het Econasium dat vanaf januari 2018 van start zal gaan.
Sinds enkele jaren werkt het Comenius Lyceum aan de ontwikkeling van het econasium; een leerlijn waarin de leerlingen gericht leskrijgen in duurzaamheid. Begin 2018 komt dit plan tot volle uiting door middel van een enorme ecokas van ruim 300 vierkante meter middenin het nieuwe schoolgebouw. In deze kas komen leerlingen van het Comenius Lyceum direct in contact met plantensoorten en gewassen, waarmee zij onderwijs krijgen in duurzaamheid en natuurbeleving.

Gymnasium en technasium zijn bekende begrippen op de middelbare school. Maar in Amsterdam heeft het Comenius Lyceum een ‘Econasium’ ; een leerrichting waarin de leerlingen gericht leskrijgen in duurzaamheid. Het Comenius Lyceum betrekt in januari 2018 een nieuw schoolgebouw, waarin op de bovenste verdieping een inpandige kas van ruim 300 m2 komt. De kas maakt dat het Comenius Lyceum de leerlijn Econasium meer inhoud kan geven. Samen met de Hortus Amsterdam wordt gewerkt aan de inrichting van deze kas. De leerlingen zullen deze kas en het naastgelegen ecolab gebruiken om te werken aan projecten die de hele breedte van duurzaamheid vertegenwoordigen. Ze doen er onderzoek, proeven, analyses en ontwikkelen duurzame producten.

Behalve de praktische tips over het invullen en onderhouden van en plantencollectie in een kas, zullen de beide instellingen ook onderwijsprogramma’s delen en ontwikkelen die door zowel leraren van het Comenius Lyceum als Hortusmedewerkers gegeven kunnen worden. De plannen van het Comeniuslyceum en de Hortus gaan zelfs verder dan het onderwijs op het econasium. Ze willen ook gaan samenwerken met basisscholen in Amsterdam. Hiervoor willen ze lesprogramma’s ontwikkelen, welke kunnen plaatsvinden in de ecokas of in de Hortus. Dit project is medegefinancierd met subsidie voor stadslandbouw van de gemeente.