Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Botanisch stoepkrijten met gids – uitverkocht

15 juli

Dit evenement is afgelopen.

De stoep onkruidvrij? Zonde!
Mensen zien planten tussen de stoeptegels vaak als vervelend onkruid, maar dit is niet altijd juist. Veel van deze plantjes zijn namelijk hartstikke belangrijk. Stoepplantjes zorgen namelijk voor verkoeling in de stad en zijn een belangrijke voedingsbron voor insecten.

Tijdens deze wandeling trek je met onze Hortusdocenten de Plantagebuurt in om zo veel mogelijk verschillende stoepplantjes op naam te brengen. Grote Weegbree, Akkerwinde of de Gehoornde klaverzuring, waar komen deze planten oorspronkelijk vandaag en hoe zijn ze in de stad terecht gekomen? Door alle plantjes van hun naam te voorzien helpen we ook andere buurtbewoners om de wilde planten gemakkelijker te herkennen en er meer plezier aan te beleven.

Wandel mee en leer alle verschillende stoepplantjes te identificeren en wordt een echte stadsplantenkenner!

tickets en meer informatie

De activiteit Botanisch stoepkrijten met gids vindt plaats op 15 juli 2021 en begint om 18:30 en om 19:45 uur. Deelname aan de activiteit kost €5,-.

Inschrijven? Klik hier voor tickets.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl

LET OP:De excursie botanisch stoepkrijten begint voor de hoofdingang van de Hortus, daarna gaan we samen de Plantagebuurt in. Wilt u voorafgaand / achteraf  de Hortus bezoeken dient u daar een apart toegangsbewijs voor te kopen.

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.