Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Biodiversiteitssafari – Thijs de Zeeuw – uitverkocht

28 augustus

Dit evenement is afgelopen.

De Hortus is een plantentuin waar net als in de dierentuin een divers aantal soorten wordt tentoongesteld aan een groot publiek. De soorten zijn zorgvuldig gekozen en hun plek past bij het verhaal dat wordt verteld. Maar de Hortus is ook onderdeel van de stedelijke natuur. Insecten lopen of vliegen vrijelijk in en uit, vogels vinden er beschutting, voedsel of bouwen er hun nest andere planten waaien binnen.

Thijs de Zeeuw ontwerpt als landschapsarchitect veel voor dieren maar onderzoekt ook hoe dat anders zou kunnen. . Van de verblijven van de olifanten in Artis tot de Tijgers in Jerevan (Armenië). In zijn onderzoek naar de Dierentuin van Toekomst verkent hij onder andere de betekenis van wildheid en of je ook een vrijwillige dierentuin zou kunnen ontwerpen..

Tijdens deze Biodiversiteitssafari neemt Thijs de Zeeuw je tijdens een korte lezing en een rondleiding mee de Hortus in. We zijn gewend de levende wereld in ‘wild’ en ‘niet wild’ in te delen, maar hoe wild is de Hortus eigenlijk? En is de Hortus nou wel of geen natuur?

 

tickets en meer informatie

De biodiversiteitssafari vindt plaats op 28 augustus en begint om 19:30 uur in de Palmenkas. Deelname kost €12,50 inclusief entree (€10,- voor Vrienden of studenten).

Aanmelden?  Koop uw ticket voor deze activiteit online.

Voor vragen communicatie@dehortus.nl

 

De Hortus heeft maatregelen getroffen om kleinschalige programma’s en rondleidingen mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM.