Openingstijden vandaag 10:00 - 21:00 Koop tickets Menu

Nachtcollege: Amazone, een groene long of niet? – uitverkocht

7 november

Dit evenement is afgelopen.

Dit nachtcollege is vol! Op donderdag 21 november & 12 december staan de volgende op de planning.

De Hortus Nachtcollegereeks 2019 heeft als thema “Overleven met planten, een blik op de toekomst” en dan kunnen we niet om onze zuurstof heen. Klimaatverandering is veel in het nieuws, tegelijkertijd verdwijnen er bossen en komt er landbouwgrond in de plaats. Moeten we ons zorgen gaan maken en oefenen met onze adem in te houden?

De Amazonebossen worden wel de ‘groene longen’ van de aarde genoemd, maar wetenschappers zeggen dat die vergelijking niet opgaat. Hoe zit dat dan precies? Produceert de Amazone dan geen zuurstof? En waarom is de Amazone dan wel belangrijk? Bart Kruijt, onderzoeker bij Wageningen Universiteit, is Amazone-onderzoeker. Hij is voortdurend bezig met onderzoek naar de opname en uitstoot van CO2 tussen de atmosfeer en het landoppervlak, en hoe (en of)  bosbranden, ontbossing en klimaatverandering onze ademnood beinvloeden.

tickets en meer informatie

Bart Kruijt (1959) noemt zichzelf ‘ ecofysioloog’. Hij is onderzoeker Klimaat, CO2, Bossen en Landgebruik bij de Wageningen Universiteit. Hiervoor werkte hij jarenlang bij onderzoeksinstituut Alterra, ook in Wageningen, aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland, en in Groningen. Kruijt focussed zich op de CO2, vooral in de Amazone maar ook daarbuiten. Daarbij zoekt hij naar de effecten van ontbossingen, branden en klimaatverandering. Of en hoe dit de bossen bedreigt en wat de kansen zijn voor deze regio in de toekomst.

 

Dit Nachtcollege vindt plaats op 7 november 2019. Om 20:00 uur gaan de deuren open voor ontvangst en een drankje. Het college begint om 20:30 en duurt tot 22:00 uur.
Deelname bedraagt €12,50 (inclusief entree tot de Hortus en een drankje). Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-.
Dit nachtcollege is uitverkocht
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.