Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

2019 Themajaar Planten en gezondheid

1 januari - 31 december

Dit evenement is afgelopen.

Het jaar 2019 zal in de Hortus Botanicus Amsterdam in het teken staan van planten en gezondheid.
Planten zijn onmisbaar voor het leven op aarde, planten zijn onmisbaar voor onze gezondheid. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn biedt de plantenwereld ons waardevolle stoffen. De oorsprong van onze Hortus ligt in de medicinale kruidentuin uit de 17e eeuw.
Planten werken niet alleen voor onze gezondheid als basis voor medicijnen. Groen in de buurt, en met name in de stad, draagt enorm bij aan de gezonde leefomgeving. Denk maar aan luchtzuiverende bomen of huiskamerplanten. Bovendien geeft groen een rustgevend effect. Een boswandeling kan stressverlagend werken. Sinds oktober 2018 kunnen artsen in Schotland natuurbezoek als medicijn voorschrijven, en niet voor niets krijgt het Japanse bosbaden steeds meer aandacht.
In de Hortus Amsterdam besteden we het hele jaar door aandacht aan deze werkingen van de natuur. Van april tot september is er de tentoonstelling `Plantenkracht` over de werkende stoffen in planten, en zijn er verschillende workshops, lezingen en andere activiteiten in het thema Planten en gezondheid.