Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Workshop: Stekken met Mama Botanica

30 april

Dit evenement is afgelopen.

Leer alles over het stekken van je kamerplanten en krijg een verzameling mee naar huis om je plantenfamilie mee uit te breiden!

De lente is de beste tijd om je planten te vermeerderen. Een nieuwe plant zien groeien is iets magisch en planten stekken is superleuk. Gewoon om zelf nog meer plantjes te hebben, of om ze weg te geven en je vrienden ook tot plantenliefhebbers om te toveren. Tijdens deze workshop van planten-blogger Mama Botanica (Iris van Vliet) ga je actief aan de slag gaan met het stekken van kamerplanten en leer je verschillende methodes die je makkelijk thuis kunt toepassen. We gaan aan de slag met plantjes, schaartjes, stokjes, potjes en verse zelf samengestelde potgrondmix om je kennis van het stekken flink uit te breiden! Tijdens deze workshop zullen we samen een heel aantal verschillende planten gaan stekken en ga je dus ook naar huis met een mooie collectie.

 

Deelnemers gaan aan de slag met o.a. epipremnum, steel- & blad begonia’s, kalanchoë, ZZ plant en nog veel meer. Iris verzorgt zelf de inkoop van de benodigde planten, grond en andere materialen. Alle stekjes gaan in een stekgrondmix, die zal Iris ter plekke met de deelnemers maken door potgrond (reguliere of kokosgrond) en zand met elkaar te mengen en iets te vertellen over de voor- en nadelen van turf in potgrond, de duurzame alternatieven en het stekken op mos.

tickets en meer informatie

Deze workshop vindt plaats op zondag 30 april, van 11:00 tot 13:00 uur in het Kaslokaal. Er is plek voor 25 deelnemers. Kosten zijn €45,-. Dat is inclusief entree en koffie/thee/wat lekkers, een verzameling stekjes, antwoord op al jouw vragen én veel nieuwe planten- en grond kennis!

Aanmelden? Koop hier je ticket
Voor vragen:  communicatie@dehortus.nl